طراحی استخر در 3 مدل + نکات مهم قبل از طراحی

طراحی استخر در 3 مدل

همه ما در نگاه اول استخر را مکانی تفریحی می بینیم و استفاده های دیگر آن را نادیده می گیریم در صورتی که در دنیای امروز بی نهایت کاربرد و کاربری برای استخر ها وجود دارد. ما در این مقاله به بررسی انواع روش های طراحی استخر می پردازیم و به نکاتی قبل و هنگام طراحی یک استخر اشاره می کنیم پس اگر شما هم قصد ساخت یک استخر را دارید و نمی دانید از کجا شروع کنید پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

نکات مهم در طراحی استخر

طراحی استخر فرآیندی پیچیده و چند وجهی است که نیازمند در نظر گرفتن عوامل مختلفی از جمله نوع کاربری، محل ساخت، بودجه، زیبایی و مقررات محلی می باشد. در ادامه به طور خلاصه به برخی از مهمترین نکات قبل از طراحی استخر اشاره خواهیم کرد :

1. تعیین نوع کاربری

اولین قدم در طراحی یک استخر مشخص کردن نوع کاربری آن است. استخر ها می توانند برای مصارف خانگی و تفریحی یا برای مقاصد کشاورزی و….. طراحی شوند. همچنین نوع کاربری یک استخر ابعاد و جنس آن را مشخص می کند.

2. محل ساخت استخر

تعیین محل ساخت از جهات مختلفی حائز اهمیت است. به عنوان مثال اگر قصد طراحی استخر خانگی دارد تعیین محل ساخت در چشم انداز آن تاثیر گذار است. همچنین در میزان تابش آفتاب، زهکشی و دسترسی به تاسیسات تاثیر مستقیم می گذارد.

3. تعیین بودجه

اگر در ابتدا بودجه خود را مشخص کنید مسیر طراحی را برای خود ساده در می کنید. زیرا با حذف گزینه های غیر ضروری خود را به گزینه های مشخصی محدود می کنید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هزینه هایی را برای پس از ساخت استخر نیز ذخیره کنید زیرا نگهداری آن هم هزینه هایی را شامل می شود.

4. تجهیزات استخر

پس از اینکه نوع کاربری استخر را مشخص کردید زمان آن است که به فکر تجهیزاتی مرتبط با استخر خود باشید. وسایلی مانند پمپ، فیلتر و وسایل مربوط به سیستم گرمایشی. نکات دیگری نیز وجود دارند که قبل از طراحی و ساخت استخر باید به آن توجه کنید :

  • اخذ مجوز های لازم
  • انتخاب پیمانکار
  • توجه به مسائل زیست محیطی
  • صرفه جویی در مصرف آب و انرژی

حال که با تمامی نکات در طراحی یک استخر آشنا شدید وقت آن است انواع مدل هایی که در طراحی استخر از آن استفاده می کنند را یاد بگیرید و با توجه به نیاز خود و نوع کاربری استخر تان اقدام به ساخت آن کنید.

طراحی استخر در انواع مدل ها

روند طراحی کردن یک استخر نسبتا کار پیچیده ای است. اما با طی کردن یک سری مراحل می توان این امر را ساده تر کرد. به طور کلی انواع مدل هایی که می توان از طریق آن طراحی را انجام داد در 3 مدل خلاصه می شوند در ادامه به بررسی این 3 مدل مزایا و معایب هر کدام می پردازیم و مراحلی را برای پیاده سازی هر کدام طی می کنیم.

استخر بتنی

استخر های بتنی از مقاومت و طول عمر بالایی برخوردارند. و می توانند در برابر فشار آب و تغییرات دمایی به خوبی از خود مقاومت نشان دهند. از دیگر مزایای آن می توان به انعطاف پذیر بودن آن اشاره کرد. استخر های بتنی در اندازه ها و اشکال مختلف قابل پیاده سازی هستند. طراحی این نوع استخر ها معایبی نیز دارد به عنوان مثال به دلیل نیاز به مصالح و نیروی کار، هزینه نسبتا بالایی دارد.

همچنین به وجود آمدن ترک ها روی سطح بتن نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم دارد. طراحی استخر بتنی شامل مراحلی مانند بتن ریزی، قالب بندی و ….. است که این موجب به طولانی تر شدن پروژه نسبت به سایر مدل های ساخت استخر است. مراحل طراحی استخر بتنی به صورت زیر است :

  1. گودبرداری
  2. مقاوم سازی
  3. آرماتور بندی
  4. لوله گذاری
  5. قالب بندی
  6. بتن ریزی
  7. سیمان کاری
  8. آب بندی
  9. سرامیک کاری
  10. نصب تجهیزات

به طور کلی مراحل طراحی و ساخت استخر بتنی در این 10 مرحله خلاصه می شود هرچند در صورتی که نیاز نباشد می توان از یک سری مراحل آن نیز چشم پوشی کرد.

استخر وینیل

استخر های وینیل یکی از انواع استخر های پیش ساخته هستند. این نوع استخر ها اقتصادی ترین و ارزان ترین نوع استخر هستند که اگر بودجه شما محدود است پیشنهاد می کنیم از استخر های وینیل استفاده کنید.

پس از آماده سازی محل، این استخر ها را می توان به آسانی و به سرعت نصب کرد که این یکی از مزایای استفاده از این مدل طراحی استخر می باشد. از مزایای دیگر آن تنوع در رنگ و طرح است. قالب های آماده آن در رنگ ها و شکل های مختلف موجود است و شما با هر سلیقه ای می توانید استخر محبوب خود را پیدا کنید.

اما در کنار این مزایا به معایبی هم می توان اشاره کرد. طول عمر متوسط استخرهای وینیل بین 7 تا 10 سال است که پس از گذشت مدت زمانی نیاز به تعویض لاینر آن است که هزینه ای اضافی را به وجود می آورد. همینطور مقاومت استخر های وینیل در برابر پارگی و سوراخ شدن نسبت به استخر های فایبر گلاس کمتر است. مراحل طراحی استخر وینیل به صورت زیر است :

  1. آماده سازی محل
  2. نصب فونداسیون
  3. نصب دیواره ها
  4. نصب کف
  5. آب بندی
  6. نصب تجهیزات
  7. پر کردن استخر از آب و تصفیه آن

به طور کلی طراحی این نوع استخر را می توان در این 7 مرحله انجام داد در ادامه به معرفی استخر فایبرگلاس می پردازیم.

استخر فایبر گلاس

فایبرگلاس نوعی استخر پیش ساخته است که می توان قالب های از پیش ساخته شده آن را خریداری و در محل مورد نظر نصب کرد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب آن می پردازیم.

اول اینکه استخر های فایبرگلاس نسبت به استخر های بتنی هزینه ساخت کمتری دارند. به دلیل وزن کمی که این نوع استخر ها دارند می توان آن ها را در هر مکانی حتی در مکان هایی با خاک ضعیف نصب کرد و نیازی به زیرسازی عمیق نیست. همچنین نیاز به مراقبت و نگهداری کمتری دارند.

در کنار این مزایا به معایبی مانند طول عمر پایین نیز می توان اشاره کرد. استخر های فایبرگلاس طول عمری بین 15 تا 10 سال دارند. از آنجایی که این نوع استخر از پیش ساخته شده است فقط می توان از قالب های پیش ساخته استفاده کرد و کمی در شخصی سازی محدودیت دارید. همچنین مقاومت کمتری در برابر ضربه و فشار دارند که حمل و نقل آن را مشکل می سازد. مراحل طراحی استخر فایبرگلاس به صورت زیر است :

  1. آماده سازی محل
  2. نصب فونداسیون
  3. نصب لوله و اتصالات
  4. قرار دادن قالب فایبرگلاس
  5. آب بندی
  6. نصب تجهیزات
  7. تصفیه و پرکردن استخر از آب

همانطور که می بینید به طور کلی مراحل طراحی کردن یک استخر مشابه است و زمانی که طراحی یک نوع استخر را انجام دهید به راحتی می توانید مدل ها و کاربری های دیگر استخر را هم پیاده سازی کنید.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به نکات مهم قبل از طراحی یک استخر اشاره کنیم و شما را با زوایای مختلف یک پروژه آشنا کنیم. در ادامه هم به بررسی 3 مدل از مرسوم ترین روش های طراحی و ساخت استخر پرداختیم و مزایا و معایب آن ها را نیز بررسی کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و در مسیر طراحی یک استخر به شما کمک کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
برای ثبت سفارش یا مشاوره از دکمه های پایین استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *